perjantai 9. joulukuuta 2011

Joulukalenterin 9. luukku: Arabialainen maustekakku



Nyt vihdoinkin tulee se kakkuohje, mihin tulee muskottia! Tämä myös on sellainen perinteinen kuorrutuskakku, mitä teen aina jouluksi, juhliin, myyjäisiin jne.
Laitan nyt tämän ohjeen sellaisena, että siitä tulee kaksi kakkua. Tuo kuorrutusmäärä riittää myös kahteen kakkuun. Teen itse aina kaksi kakkua kerralla. Tämän voi tietenkin tehdä ilman kuorrutustakin. Kakuista tulee aika kookkaita. 

Arabialainen maustekakku
(2 kakkua)

400 g margariinia
7 dl sokeria
5 isoa / 6 keskikokoista kananmunaa
10 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl muskottia
2 tl kanelia
4 rkl kaakaota
2 tl vanilliinisokeria
4 dl kermamaitoa (2 dl kermaa + 2 dl maitoa)

Vatkaa pehmeä margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne margariini-munavaahtoon kermamaidon kanssa vuorotellen, sekoita varovasti. Voitele ja korppujauhota rengaskakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista 175 asteessa n. 1h 10 min.

Kuorrutus kahdelle kakulle:

100 g margariinia
1 ison kananmunan keltuainen
3 rkl kaakaota
3 rkl kahvia
3/4 tl kanelia
6 dl tomusokeria

Vatkaa pehmeän margariinin kanssa muut aineet tasaiseksi seokseksi. Levitä jäähtyneen kakun päälle esim. veitsen tai nuolijan avulla. Laita halutessasi päälle koristeita. (Tässä kakussa strösselipurkista suklaahippuja ja -dropseja.) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti