lauantai 10. joulukuuta 2011

Joulukalenterin 10. luukku: Hedelmäkakku


















Tämä on perinteinen lapsuudenkotini joulukakku, jota vaan äiti ja iskä kahdestaan söivät. Milloinkahan itse olen niin aikuinen, että oppisin tykkäämään tästä?! :) Tämä on sellainen kakku, joka jakaa mielipiteet. 

Hedelmäkakku

200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
65 g kakkutäytettä tai hedelmäsekoitusta
65 g sukaattia
80 g mantelirouhetta tai -jauhetta
(1 dl rusinoita)
15 säilöttyä kirsikkaa paloiteltuna
2-3 rkl sitruuna- tai appelsiinimehua

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet, hedelmänpalat ja mantelirouhe keskenään ja lisää ne rasva-sokeri-munavaahtoon. Lisää mehu viimeiseksi. Sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista 175 asteessa n. 50 min. 

Hedelmäkakku vain paranee vanhetessaan. Voit siis leipoa sen hyvissä ajoin ennen joulua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti