tiistai 20. joulukuuta 2011

Joulukalenterin 20. luukku: Pieni Da Capo-kakku



Lainasin ihanaa pientä sydänkakkuvuokaa ja tein tällaisen kakun sillä. Ohjeen kehittelin ihan omasta päästä. Kakku maistuu ihan Da Capo-suklaalta, vaikka siihen ei sitä tulekaan. Ohjeen ainekset tuplaamalla tulee tavallisen kokoinen kakku. Hyvää tuli, rommi maistui juuri sopivasti.

Pieni Da Capo-kakku

75 g margariinia
1 ½ dl sokeria
1 iso kananmuna
2 1/4 dl vehnäjauhoja
3/4 tl leivinjauhetta
1 ½ tl vaniljasokeria
2 rkl kaakaota
1 dl kermaa
½ tl rommiaromia

Päälle n. 25 g tummaa suklaata sulatettuna sekä sydänkoristeita.

Vatkaa huoneenlämpöinen margariini sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kerman joukkoon rommiaromi. Lisää taikinaan vuorotellen kuiva-aineseosta ja kerma-rommiseosta, sekoittele varovasti. Laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa n. 45 min. (Isoa kakkua kauemmin, luulisin että n. tunti)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti