sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Joulukalenterin 11. luukku: Keikauskakku



Keikauskakku

Vuokaan: 
30 g voita
½ dl fariinisokeria
4 ananasrengasta

Laita esim. sydänvuokaan voi palasina sekä fariinisokeri, sulata niitä uunissa muutama minuutti, sekoittele niin että fariinisokeri leviää tasaisesti vuoan pohjalle. Laita ananakset vuokaan voi-fariinisokeriseoksen päälle. Ananasrenkaat voi myös puolittaa ja tehdä "kukkakuvion".

Taikina:
100 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1½ dl vehnäjauhoja

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan varovasti sekoittaen. Levitä taikina ananasten päälle. Paista 175 asteessa n. 35 min. Kumoa kakku jäähtyneenä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti