sunnuntai 11. joulukuuta 2011
Joulukalenterin 11. luukku: Keikauskakku
Keikauskakku
Vuokaan:
30 g voita
½ dl fariinisokeria
4 ananasrengasta
Laita esim. sydänvuokaan voi palasina sekä fariinisokeri, sulata niitä uunissa muutama minuutti, sekoittele niin että fariinisokeri leviää tasaisesti vuoan pohjalle. Laita ananakset vuokaan voi-fariinisokeriseoksen päälle. Ananasrenkaat voi myös puolittaa ja tehdä "kukkakuvion".
Taikina:
100 g voita
1 dl sokeria
2 kananmunaa
2 tl vanilliinisokeria
2 tl leivinjauhetta
1½ dl vehnäjauhoja
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan varovasti sekoittaen. Levitä taikina ananasten päälle. Paista 175 asteessa n. 35 min. Kumoa kakku jäähtyneenä.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti