torstai 8. joulukuuta 2011

Joulukalenterin 8. luukku: Vaaleat Suomi-pikkuleivät


Tein itsenäisyyspäivänä murotaikinasta vaaleita pikkuleipiä Suomi-piparimuotilla. Pikkuleivistä tulee pehmeitä ja helposti murenevia, mutta tosi hyviä, ainakin jos leipoo aidolla voilla. 

Murotaikina

200 g voita
1 dl sokeria
1 muna
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta 

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan. Lisää kuivat aineet, jotka on keskenään sekoitettu. Sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. 

Paketoi taikina esim. tuorekelmun sisään ja anna sen levätä jääkaapissa jonkin aikaa. Kauliminen onnistuu paremmin, kun jauhotat kaulimen ja pöydän ennen aloittamista. Irrota kaulittava taikinalevy alustastaan useita kertoja kaulimisen aikana jauhotetulla lastalla. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 5 min, riippuu pikkuleipien koosta ja paksuudesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti