lauantai 2. kesäkuuta 2012

Appelsiini-suklaatäytekakku äidille

Tämän suklaisen täytekakun tein äitille äitienpäiväkakuksi.

Tumma kakkupohja: 

6 munaa
2,25 dl sokeria
2,25 dl vehnäjauhoja
4,5 rkl kaakaojauhetta
2,25 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi muna-sokerivaahtoon. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Paista 175 asteessa 50-60 min, kokeile kypsyyttä tikulla.

Tein kakkupohjan muutamaa päivää ennen täyttöpäivää. (Vaihtoehtoisesti vois kerrankin tehdä hyvissä ajoin ja laittaa pakastimeen.)

Kostutus Spritella, jota laimensin hieman vedellä. Näin jälkiviisaana voisin todeta, että ehkä joku appelsiininmakuinen olisi sopinut paremmin.

Leikkaa kakkupohja kolmeen/neljään osaan, riippuu kuinka monta väliä haluat kakkuun.

Väliin appelsiinikrokanttimoussea: (Jos oikein muistan, ohje TaikinaTaivas-blogista.)

2,5 dl Flora Vispiä 
1,25 dl Flora Vanillaa
200 g appelsiinituorejuustoa 
200 g Marabou Appelsiinikrokanttisuklaata
sokeria maun mukaan
4 liivatelehteä

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. (Mousse oli melko tököttiä, varmaan tuo suklaakin jämäköittää sitä. Vähemmilläkin liivatelehdillä varmasti pärjäisi.) Ota tuorejuusto huoneenlämpöön. Sulata suklaalevy palasina mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita Flora Vispi ja Vanilla ja vatkaa ne vaahdoksi. Lisää appelsiinituorejuusto, sulatettu suklaa ja sokeria maun mukaan. Sekoita tasaiseksi. Sekoita pehmenneet liivatelehdet kuumaan vesitilkkaan ja kaada seos ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan samalla sekoittaen.

Täytä kakku ja laita se kylmään. Valmista päälle suklaakuorrutus. Parasta tulee ihan rehellisestä kuohukermasta (oranssi purkki) ja Fazerin taloussuklaasta.

1 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
170 g taloussuklaata

Kiehauta kattilassa kerma ja sokeri. Lisää suklaa palasina ja sekoita vähäisellä lämmöllä kokoajan kunnes sakenee ja tippa hyytyy kylmään veteen. (Muistaakseni tässä meni vain muutama minuutti.)

Kaada kuorrutus varovasti ohuena nauhana kakun pintaan, ei haittaa vaikka vähän valuisi reunojen yli. Vältä esim. veitsellä/nuolijalla "sliippaamista", koska kuorrutus jähmettyy tosi nopeasti kylmässä olleen kakun päälle. Itse sain kohtuullisen sileän pinnan vain valuttamalla kuorrutteen kakun päälle mahdollisimman tasaisesti. Kuorrutteesta tulee sopivan pehmeä leikattava, ei mikään kivikova, mutta kuitenkin jonkin verran kovettunut.

Lopuksi vatkaa n. 3 dl Flora Kuohua ja pursota se kakun reunoille.

Se oli sellainen vähän työläämpi kaakku, mutta oli muistaakseni ihan syötävää!

1 kommentti: