Gluteenittomat ja laktoosittomat unelmakääretorttuleivokset
Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 dl perunajauhoja1 ½ tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaota
Väliin:
Appelsiinimarmeladia (tai jotakin muuta marmeladia tai hilloa)
Päälle:
Laktoositonta vispikermaa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi munavaahtoon. Paista 225 asteessa n. 7-8 min. Kumoa paistunut kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Poista paistopaperi ja anna jäähtyä peitettynä hetken.
Levitä kääretorttulevylle hilloa tai marmeladia ja kääri levy leivinpaperia apuna käyttäen rullaksi. Leikkaa jäähtyneestä kääretortusta viipaleita. Vatkaa laktoositon vispikerma vaahdoksi ja pursota sitä kääretorttuviipaleille.
Huomioi aina gluteenittomassa leivonnassa, että kaikki työvälineet ovat puhtaita. Huolehdi myös, että raaka-aineiden sekaan ei ole joutunut gluteenia, esim. sokeria, hilloa, perunajauhoja, leivinjauhetta, kaakaojauhetta... Esim. kannattaa aloittaa uusi perunajauhopaketti, jos ei ole varma, onko siitä otettu vehnäjauhoisella mitalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti