Tämä on siis ensimmäinen marsipaanilla päällystetty kakku, minkä oon tehny. Oli jo aikakin! :) Tämä oli siis harjoituskakku siskon vauvan ristiäiskakkua varten. Tein tämän veljeni 20-vuotissynttäreille. Mulla oli tässä vaan 2 pötköä marsipaania, ja se ei oikein riittänyt, en saanut kaulittua tarpeeksi isoksi levyksi, joten nuo sivut on tosi rumat. Tästä en myöskään ymmärtänyt leikata reunaa pyöreämmäksi, niin oli aika vaikeaa tuo marsipaanin asettelu kakun päälle. Kostutin Spritella, välissä mansikkamoussea (ohje), marsipaanin alla sokerikreemi, ohje otettu Kinuskikissalta.
Sokerikreemi
125 g margariinia
½ tl vaniljasokeria
250 g (4 dl) tomusokeria (laitoin 1-2 dl mansikkatomusokeria ja loput tavallista tomusokeria)
1 rkl vettä
Pehmennä margariini sähkövatkaimella notkeaksi. Lisää vaniljasokeri. Sekoita tomusokeri margariinin joukkoon vähin erin samalla vatkaten. Lisää lopuksi vesi ja vatkaa vielä hetken aikaa.
Jos kreemi tuntuu liian paksulta, ja levittäminen kakun päälle on hankalaa, voit notkistaa kreemin lämmittämällä sitä varovasti mikrossa miedolla lämmöllä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti