lauantai 25. kesäkuuta 2011

Rippijuhliin mansikkamousse-täytekakkuja



Nämä täytekakut tein viikko sitten Samin rippijuhliin. Väliin toivottiin mansikkamoussea ja päälle vihreitä kukkia marsipaanista.

Tein moussen 6 munan kakkuun. Ennen moussen valmistamista kannattaa kakkupohja leikata valmiiksi esim. kolmeen osaan ja laittaa kostutushommat valmiiksi. Kostutin nämä kakut Spritella.

Mansikkamousse

7 liivatelehteä
2 dl Flora Vispiä
150 g ranskankermaa (eli Creme Fraiche)
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1½-2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
300 g mansikoita soseutettuna


Ota tuorejuusto huoneenlämpöön pehmenemään. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä n. 10 min. Sulata mansikat ja soseuta ne tehosekoittimella. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Sekoita keskenään ranskankerma, tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja soseutetut mansikat. Liuota vedestä puristetut liivatelehdet puoleen desiin kiehuvaa vettä, anna jäähtyä hetki. Kaada liivateseos edellä mainittuun seokseen ohuena nauhana, sekoita hyvin ja nostele joukkoon lopuksi kermavaahto.

Parhaiten kakunteko onnistuu kun kokoaa kakun irtopohjavuokaan. Itse paistan kakun 24 cm halk. kakkuvuokassa ja täytän irtopohjavuokaan joka on saman kokoinen. Kakusta tulee kuitenkin korkeampi kuin irtopohjavuoka, joten reunoja pitää jatkaa reunakalvoilla tai esim. kaksinkertaisesta leivinpaperista tehdyillä suikaleilla, jotka ikään kuin jatkaa kakkuvuoan reunoja. (Kiinnitä ne toisiinsa teipinpalalla). Laita ensin irtopohjavuoan reunan ja pohjan väliin leivinpaperi ja kiinnitä reunus. Aloita sitten kakun kokoaminen kuten normaalisti, pohjalevy ensin, kostuta, puolet täytteestä sen päälle ja seuraava kerros jne.

Hyydytä kakkua n. 4 tuntia tai yön yli jääkaapissa. Avaa irtopohjavuoan reunus ja poista leivinpaperisuikaleet. 

Vatkaa Flora Vispi ja Flora Kuohu-purkit vaahdoksi, mausta sokerilla ja vanilliinisokerilla ja levitä kermavaahto kakulle. 

Mansikkamoussen ohje alunperin Hellapoliisilta (muokkasin hieman ohjetta). Täyttämisohjeita luin Kinuskikissalta. 

Liivatteilla hyydytettävää moussea sisältävät täytekakut kannattaa tehdä irtopohjavuokaan, koska muuten joutuu olemaan tosi varovainen ettei moussea valu kakun välistä pois. Sitä tulee yhteen väliin melko runsaasti ja se on ennen hyytymistään melko vetelää tavaraa.

1 kommentti: