tiistai 26. heinäkuuta 2011
Vanilja-mansikka-hyytelökakku
Vanilja-mansikka-hyytelökakku
Pohja:
165 g vaniljatäytekeksejä
60 g sulatettua rasvaa
Täyte:
1 prk (2,5 dl) Flora Vanillaa
200 g Sunnuntai Vanilja rahkavalmistetta
½ dl tomusokeria
5 liivatelehteä
½ dl sitruunamehua
Päälle:
400 g mansikoita
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
1 dl punaista mehua
Murskaa keksit ja sekoita ne sulaan rasvaan, painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, halk. 24-26 cm.
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 10 minuutiksi.
Vaahdota Flora Vanilla. Vatkaa joukkoon vaniljarahka ja tomusokeri. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan sitruunamehuun. Sekoita liivateseos täytteeseen ja kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä kakun jääkaapissa 2-3 tuntia.
Soseuta mansikat tehosekoittimella, lisää joukkoon sokeri. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10 min ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan mehuun. Sekoita liivateneste survottujen marjojen joukkoon ja nostele seos hyytyneen vaniljakerroksen päälle. Hyydytä kakkua vielä ainakin pari tuntia.
Onnin synttärisyömisiä tämäkin..
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Tää on kyllä maailman parasta..
VastaaPoista