keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Pieni voikkari

Ei se ihan näin pieni ollut, mutta en vaan muistanut ottaa kuvaa kokonaisesta kakusta :)

Kinkkuvoileipäkakku

12 kpl grahampaahtoleipää
8 kpl ruisvuokaleipää

Kostutus: 2 dl kasvislientä

Täyte:
450 g kinkkusuikaleita
1 keltainen paprika
alle puoli nippua persiljaa
400 g ranskankermaa
½ tl mustapippuria

Päälle:
200 g ruohosipulituorejuustoa
150-200 g ranskankermaa 

Koristeluun:
esim. Ohuen ohutta kinkkua, persiljaa, keltaista paprikaa

Leikkaa leivistä reunat pois ja laita pussiin odottamaan ettei kovetu.

Silppua kinkkusuikaleet, paprikat ja persilja pieneksi silpuksi. Sekoita joukkoon ranskankermat. Rouhi joukkoon mustapippuria. (Tarkista maku.)

Keitä kattilassa 2 ½ dl vettä ja liuota siihen puolikas kasvisliemikuutio.

Aloita kakun kokoaminen. Levitä tarjottimelle leivät neljän leipäviipaleen suorakaiteeksi. Yhdessä kerroksessa siis 4 leipää.

Kostuta viipaleet kevyesti kasvisliemellä (varsinkin reunat).

Levitä täytettä leipäviipaleille. Kakkuun tulee 4 väliä, eli jaa aluksi täyte suunnilleen neljään osaan. Jatka laittamalla aina täytteen päälle uusi kerros leipiä, kostuta ja levitä täyte.

Kostuta vielä ylin kerros leipää. Sekoita päällistä varten tuorejuustot ja ranskankermat kunnolla sekaisin. Tuorejuusto kannattaa ottaa huoneenlämpöön n. 15 min ennen päällisen tekemistä, että ehtii hieman pehmetä.

Kuorruta kakku tuorejuusto-ranskankermaseoksella. Koristele.

2 kommenttia: