Tämä kuva ja ohje jäänyt näköjään laittamatta tänne, tämänkin tein Emilin ristiäisiin.
Tein kaksinkertaisella ohjeella 26 cm vuokaan, koska tästä tulee yksinkertaisella ohjeella ihan lätty ainakin 24 cm vuoassa. Kokeilin vaihteeksi Dominopohjaa, vaikka ohjeessa suositellaan kaura- tai digestivekeksejä. Jälkeenpäin tajusin että keksipohja ois voinut olla hieman paksumpi, joten jos sitä ens kerralla laittas koko Dominopaketin ja vähän enemmän rasvaa, ehkä 70 g?
Valkosuklaa-limerahkakakku
Pohja:
1½ pötköä Dominokeksejä täytteineen
60 g sulatettua rasvaa
Täyte:
8 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
4 tlk (á 200 g) Valion Valkosuklaa-limerahkaa
4 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
Laita leivinpaperi 26 cm halk. irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin, leikkaa ylimääräinen pois. Murenna keksit täytteineen esim. monitoimikoneessa. Sekoita murujen joukkoon sulatettu rasva ja painele muruseos vuokaan.
Liuota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10 min. Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahdon joukkoon rahkat ja sokerit. Liuota kylmästä vedestä puristetut liivatelehdet muutamaan ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Kaada haalea liivateliuos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta ja peitä vuoka foliolla. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Vuole valkosuklaasta lastuja tai rouhi suklaata kakun koristeeksi.
Tässä kakussa valkosuklaakukat tehty silikonimuotilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti