lauantai 23. kesäkuuta 2012

Täytekakun pohja



Tässäpäs ois sellainen täytekakun pohjan ohje, jolla ei tuu ikinä lätsähtänyttä pohjaa. Ohje otettu Herkkusuut-blogista.

Täytekakun pohja

4 munaa
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

6 munaa
3 dl sokeria
2,25 dl vehnäjauhoja
1,5 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta

Sekoita vispilällä kulhossa vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. (Ei välttämättä tarvitse siivilää kun sekoittaa hyvin vispilällä, riippuu kuitenkin esim. leivinjauheesta miten paakkuista se on.)

Vatkaa munat ja sokeri isommassa kulhossa sähkövatkaimella (tai yleiskoneella) kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti vatkaimella. Paista voidellussa ja korppujauhotetussa vuoassa uunin alimmalla tasolla 175 asteessa.

6 munan kakkua 60 min tai kunnes on kypsä (kokeile kypsyyttä tikulla)
4 munan kakkua 30-40 min (en nyt muista tarkkaa aikaa)

1 kommentti:

  1. moi alli..
    tein tällä ohjeella täytekakun pohjan, ja tuli kyllä tosi kuohkea taikina..mun vuokaan(26cm) ois varmaan riittäny 5 munankin taikina, kun se meinas tulla yli sieltä vuoasta..:D
    käytätkö muuten huoneenlämpöisiä vai jääkaappi kylmiä kananmunia?laitoin itse jääkaapista kananmunat lämpimään veteen lämpenemään..vaahtoutuu nopeammin..en tiiä että onko sillä oikeasti väliä kumpia käyttää?
    aurinkoista kevättalvea sinne!
    terveisin anna

    VastaaPoista