maanantai 11. kesäkuuta 2012

Suklainen appelsiinihyytelökakku/täytekakku

Tätä kakkua tein Emil-ihanuuden ristiäisiin. Oli melko kovatöinen kakku, mutta ihan hyvältä maistui. Ohjetta sai kyllä tavata useampaan kertaan. Appelsiinihyytelö ei meinannut irrota kumotessa vuoasta, meinasi jo itku päästä, mutta ihan hyvännäköinen tuosta pinnasta taisi kuitenkin tulla. Piti siis upottaa toisenkin kerran sinne kuumaan veteen vuoka, ja sittenhän se meinas sulaa sinne. Eli kannattaa olla aikamoisen varovainen. :) Yhdestä appelsiinista pitäisi tulla n. 1 dl mehua koosta ja mehukkuudesta riippuen, mutta mulla tuli nyt kuudesta appelsiinista vain 4 dl mehua. Onneksi oli appelsiinitäysmehua jääkaapissa, niin jatkoin sitten sillä sitä litkua. 

Suklainen appelsiinihyytelökakku (täytekakku)

Pohja:
4 munaa
1 ½ dl sokeria
1 tl appelsiininkuorta raastettuna
1 ½ dl vehnäjauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Appelsiinihyytelö:
4 dl appelsiineista puristettua mehua
4 liivatelehteä

Kostutus ja täyte:
1 ½ dl appelsiineista puristettua mehua
1 dl appelsiinimarmeladia

Suklaahyytelö:
2 liivatelehteä
200 g taloussuklaata
4 dl vispikermaa
2 rkl appelsiineista puristettua mehua

Reunoille:
2,5 dl Flora Kuohua
2 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

Päälle: 
Valkosuklaakukkia silikonimuotilla

Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Lisää appelsiininkuoriraaste. Yhdistä kuivat aineet. Siivilöi muna-sokerivaahtoon ja sekoita varovasti tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (n. 3l). Paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä. Pese ja kuivaa vuoka. Kakku kootaan nurinpäin hyytymään vuokaan. 

Valmista appelsiinihyytelö. Upota liivatelehdet kylmään veteen noin 5 minuutiksi. Siivilöi puristettu appelsiinimehu. Erota ½ dl mehua pieneen kattilaan. Kuumenna mehu ja nosta liedeltä. Liuota puristetut liivatelehdet kuumaan mehuun. Sekoita liivateseos ison mehumäärän joukkoon ja kaada vuoan pohjalle. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin puoli tuntia.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan.

Valmista suklaahyytelö. Upota liivatelehdet kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa ja sekoita tasaiseksi. vaahdota kerma ja sekoita joukkoon suklaa. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa ja nosta liedeltä. Liuota puristetut liivatelehdet kuumaan mehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana kokoajan sekoittaen suklaa-kermavaahtoon.

Nosta appelsiinimehuhyytelön päälle vuokaan kakkulevy. Kostuta appelsiinimehulla ja levitä kakkulevylle marmeladia. Levitä levylle puolet suklaavaahdosta. Täytä samoin toinen kerros. Aseta päälle kolmas levy paistopinta päällimmäisenä. Anna hyytyä viileässä vähintään 4 tuntia.

Vaahdota reunoille tuleva kerma ja mausta sokereilla. Laske tiskialtaaseen kuumaa vettä ja upota vuoka puoleen väliin veteen n. 5 sekunniksi. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Pursota kermavaahto kakun reunoille. Koristele.

Ohje Pirkasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti