maanantai 5. syyskuuta 2011

Vadelma-valkosuklaapiirakka


Parhaat ohjeet on äitin ikivanhasta reseptivihkosta, tässä yksi esimerkki. Tämä on tosi helppo tehdä ja hyvää peruspiirakkaa. Jos laittaa valkosuklaata päälle, niin ei oo niin arkista... :)

Vadelma-valkosuklaapiirakka

4 munaa
3 dl sokeria
200 g sulatettua margariinia
2 dl maitoa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria

Päälle:
vadelmia tai muita marjoja
n. 100g valkosuklaata sulatettuna

Sekoita munat, sokeri, sulatettu margariini ja maito kulhossa vispilällä. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne taikinaan. Varo sekoittamasta liikaa ettei tule sitkeää taikinaa. Kaada taikina pellille leivinpaperin päälle, ripottele marjoja päälle. Paista 200 asteessa 30 min. 

Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Laita pussiin ja tee raitoja jäähtyneen piirakan päälle. Jos valkosuklaaraidat ei meinaa jähmettyä, nosta piirakka pellillä jääkaappiin hetkeksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti