maanantai 5. syyskuuta 2011

Omppumurupiirakkaa


Tämä on parasta omenapiirakkaa mitä oon ikinä tehny! Ohje on alunperin joku raparperipiirakka, joten tämän voisi tehdä raparperistäkin.

Murupiirakka
(piirakkavuokaan)

Pohja:
2 munaa
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl maitoa
100 g sulatettua voita tai margariinia

Päälle:
2 raastettua omenaa
kanelia

Pinnalle:
50 g pehmeää margariinia
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 dl vehnäjauhoja

Sulata rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita taikinaan lopuksi sulatetun rasvan ja maidon seos.

Laita taikina voideltuun piirasvuokaan. Raasta omenat ja ripottele omenaraaste ja kaneli taikinan päälle. Sekoita ja nypi vielä muruseoksen ainekset keskenään ja lisää se piirakan pinnalle tasaisesti. Paista 175 asteessa noin 30 min.

Voit myös kaksinkertaistaa ainekset ja tehdä piirakan pellille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti