tiistai 6. syyskuuta 2011

Suklaa-kahvipiirakka


Suklaa-kahvipiirakka

4 dl sokeria
5 munaa
2 dl kylmää vahvaa kahvia
250 g margariinia
6 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
4 tl vanilliinisokeria
100 g tummaa suklaata

Kuorrutus:
75 g margariinia
500 g tomusokeria
½ dl kahvia
2 tl vaniljasokeria

Pinnalle: 
n. 50 g tummaa suklaata sulatettuna (raitoja) / suklaaströsseleitä / tummaa suklaata raastettuna

Pohjan valmistus:
Sulata rasva ja lisää siihen kylmä kahvi. Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita keskenään kuivat aineet. Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munavaahtoon vuorotellen kuivat aineet, rasva-kahviseos ja sulatettu suklaa. Sekoita hyvin mutta varovasti. Kaada taikina syvälle pellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa n. 20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä ja valmista kuorrutus.

Kuorrutuksen valmistus:
Sulata rasva. Sekoita joukkoon kahvi, tomusokeri ja vaniljasokeri. Kuorrutteen tulee olla paksuhkoa. (Teen usein kuorrutteen aika summassa. Laitan sulatetun rasvan joukkoon ensin osan kahvista ja tomusokerista ja lisään niitä vähitellen kunnes kuorrute on sopivan paksuista.) Levitä kuorrutus tasaisesti jäähtyneen pohjan päälle. Jos kuorrute valuu pohjan päältä pois tai pohja kuultaa liikaa kuorrutteen alta, lisää tomusokeria kuorrutteeseen. Jos kuorrutus tuntuu liian paksulta, lisää siihen kahvia pieniä määriä kerrallaan. Ripottele pinnalle suklaaströsseleitä. Jos teet itse suklaasta raastetta tai sulatat sitä, tee ne ennen kuorrutteen valmistamista.

Ohje on "Ristiäisistä rääppiäisiin" -ohjekirjasta, mutta tässä on mun versio siitä. Pitäisi vähän muokata tuota ohjetta pohjan osalta, kun siitä tuppaa tulemaan liian paksu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti