lauantai 22. joulukuuta 2012

Kuorrutettu Da Capo kakku

Tein kaksi kuorrutettua romminmakuista suklaakakkua myyjäisiin, kuvankin muistin ottaa vasta pakkaamisen jälkeen...

Da Capo-kakku

150 g margariinia
3 dl sokeria
2 isoa kananmunaa
4½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria
4 rkl kaakaota
2 dl kermaa/kermamaitoa
1 tl rommiaromia

Vatkaa huoneenlämpöinen margariini sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää kananmunat hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kerman joukkoon rommiaromi. Lisää taikinaan vuorotellen kuiva-aineseosta ja kerma-rommiseosta, sekoittele varovasti. laita taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa n. 50-60 min, kokeile kypsyyttä tikulla.


Kuorrutus:

1 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
170 g taloussuklaata

Kiehauta kattilassa kerma ja sokeri. Lisää suklaa palasina ja sekoita vähäisellä lämmöllä kokoajan kunnes sakenee ja tippa hyytyy kylmään veteen. Kaada kuorrutusta jäähtyneen kakun päälle ja anna valua reunoille, varo liikaa sliippaamista, koska jähmettyy nopeaa ja tulee sitten rumaa jälkeä. Anna jähmettyä jääkaapissa esim. pari tuntia.
Kuorrutus onnistuu parhaiten ihan oikeasta kuohukermasta (oranssi purkki) ja Fazerin taloussuklaasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti