keskiviikko 19. joulukuuta 2012

Jugurtti-suklaapiirakka


Ihanaa, mehevää suklaapiirakkaa, oon kyllästyny niihin kuiviin känttyihin!
Ohje jostain äitin keittokirjasta.

Jugurtti-suklaapiirakka

6 dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1 tl suolaa
1,5 tl soodaa
1,5 tl leivinjauhetta

200 g margariinia
2 dl vettä
2 rkl kaakaojauhetta

2 dl hedelmäjugurttia (esim. Arla Ingman Perinteinen mango-appelsiini-jugurtti)
2 munaa

Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa keskenään. 
Kiehauta margariini, vesi ja kaakaojauhe ja sekoita ne kuivien aineiden joukkoon. Lisää jugurtti ja kananmunat varovasti taikinaan. Paista 200 asteessa n. 15 min. 

Kuorrutus:

65 g margariinia
2 rkl maitoa
2 rkl kaakaota
3,5 dl tomusokeria

Sulata margariini, sekoita joukkoon muut aineet esim sähkövatkaimella, levitä jäähtyneen piirakan päälle. Koristele halutessasi esim. nonparelleilla tai strösseleillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti