lauantai 7. heinäkuuta 2012

Voikkari lähihoitajan valmistujaisiin


Tässäpä taas päivitettyä versiota isosta kinkkuvoileipäkakusta. Oon vähä muutellu tuota täytettä niin, että ainakin kinkkua tulee nyt enemmän. Ja nykyään lähes poikkeuksetta kakun tilaajat haluaa tuota ruisleipääkin kakkuun, mutta jos se ei miellytä, voi tehdä pelkästä grahampaahdosta. 

Jos tekee laktoosittoman kakun, kaiken muun löytää laktoosittomana, paitsi ruohosipulituorejuuston. Olen sitten ostanut maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa ja maustanut sen ruohosipulisilpulla+sipulijauheella.

Huom! Jotku ruisvuokaleipäviipaleet on pienemmän kokoisia kuin paahtoleipäviipaleet. Ruisvuokaleipäpussiin jää ylimääräisiä leipiä, joten niistä voi leikata suikaleita johonkin väliin. Melkoista palapeliä, kun yrittää vielä jokseenkin tiiliskiviperiaatteella koota kakkua.


Kinkkuvoileipäkakku

24 kpl grahampaahtoleipää
16 kpl ruisvuokaleipää

Kostutus: n. 4-4½ dl kasvislientä

Täyte:
900 g kinkkusuikaleita
2 keltaista paprikaa
alle 1 nippu persiljaa (tai maun mukaan)
800 g ranskankermaa
n. 1 tl mustapippuria (tai maun mukaan)

Päälle:
400 g ruohosipulituorejuustoa (tai 400 g maustamatonta laktoositonta tuorejuustoa maustettuna ruohosipulisilpulla ja sipulijauheella)
300-400 g ranskankermaa 

Koristeluun:
esim. Ohuen ohutta kinkkua, persiljaa, ruohosipulia, keltaista paprikaa

Leikkaa leivistä reunat pois ja laita ne pussiin odottamaan ettei kovetu.

Silppua kinkkusuikaleet, paprikat ja persilja pieneksi silpuksi. Sekoita joukkoon ranskankermat. Rouhi joukkoon mustapippuria. (Tarkista maku.)

Keitä kattilassa 5 dl vettä ja liuota siihen kasvisliemikuutio.

Aloita kakun kokoaminen. Levitä tarjottimelle 8 grahampaahtoleipäviipaletta. Yhdessä kerroksessa siis 8 leipää. Alin kerros grahampaahto, sitten ruisvuoka, graham, ruis, graham.

Kostuta viipaleet kevyesti kasvisliemellä (varsinkin reunat ja ruisleivät).

Levitä täytettä leipäviipaleille. Kakkuun tulee 4 väliä, eli jaa aluksi täyte suunnilleen neljään osaan. Jatka laittamalla aina täytteen päälle uusi kerros leipiä, kostuta ja levitä täyte.

Kostuta vielä ylin kerros leipää. Sekoita päällistä varten tuorejuustot ja ranskankermat kunnolla sekaisin. Tuorejuusto kannattaa ottaa huoneenlämpöön n. 15 min ennen päällisen tekemistä, että ehtii hieman pehmetä.

Kuorruta kakku tuorejuusto-ranskankermaseoksella. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti