tiistai 17. heinäkuuta 2012

Juustosarvet


Juustosarvet

3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
2 dl juustoraastetta
50 g voita tai margariinia
1 prk kermaviiliä

Voiteluun kananmunaa 
Päälle voi laittaa halutessaan juustoraastetta

Sekoita kulhossa jauhot, leivinjauhe, suola ja juustoraaste. Lisää huoneenlämpöinen rasva nyppien. Lisää kermaviili ja sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat osat pyöreiksi levyiksi. Jaa pyörylät kuuteen sektoriin ja kääri sarviksi leveästä päästä aloittaen. Siirrä sarvet uunipellille leivinpaperin päälle, voitele ne munalla ja paista 225 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes sarvet ovat kauniin ruskeita.

Ohje otettu Ristiäisistä rääppiäisiin, ohjeita juhlien järjestämiseen-kirjasesta.

1 kommentti:

  1. Lueskelin taas vaihteeksi tätä sun blogia ja herkuttelin kuvilla kesken työpäivän. Ja niinhän siinä sitten kävi, että kaupan kautta kotiin ja nyt herkuttelen tässä tuoreilla juustosarvilla maidon kera pimeällä parvekkeella ja kuuntelen aurinkoisen päivän jälkeistä vilvoittavaa vesisadetta. Ah, mikä lämmin ihana ja herkullinen elokuun ilta!
    Kiitos, Alli! ;)

    VastaaPoista