tiistai 19. huhtikuuta 2011
Valkosuklaa-Daimkakku
VALKOSUKLAA-DAIMKAKKU
Pohja:
200 g tummia täytekeksejä (esim Domino)
n. 60 g margariinia sulatettuna
Täyte:
1 prk Flora Vispiä (2,5 dl)
1 levy Pandan valkosuklaata (130 g)
1 prk Sunnuntai vanilja rahkavalmistetta (200 g)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
1,5 isoa Daim-patukkaa
Valmista pohja:
Laita irtopohjavuoan (halk. n. 22-24 cm) reunan ja pohjan väliin leivinpaperi.
Rouhi keksit täytteineen murusiksi. Sulata rasva ja sekoita se keksinmuruihin.
Painele seos irtopohjavuokaan.
Valmista täyte:
Rouhi Daim patukat pieniksi palasiksi. Ota rahkavalmiste huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 10 minuutiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää joukkoon rahkavalmiste hyvin sekoittaen. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja Daim-murut.
Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Kaada täyte murupohjan päälle, peitä vuoka foliolla, anna hyytyä 2-4 h tai yön yli. Irrota kakku vuoasta veitsen avulla ja nosta tarjoilualustalle. Koristele.
Ohje alunperin Hellapoliisin sivuilta ja oon sitä jonku verran muokkaillu tai tarkentanu :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti