Uunnavuonna syötiin tämmöstä kakkua. Oon tehny tätä muistakin Valion maustetuista rahkoista (valkosuklaa-lime, kuningatar jne.) Oon käyttäny joskus pohjassa esim Dominokeksejä, ku alkanu jo nuo kaurakeksipohjat kyllästyttämään. Tästä tulee tosi ohut kakku niin pitäisi muistaa tehdä tämä aina pienimpään mahdolliseen irtopohjavuokaan.
Ja sitte ohjetta:
TIRAMISURAHKAKAKKU
Pohja:
150 g kaurakeksejä
75 g margariinia
Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 tlk (á 200 g) Valion maustettua rahkaa Tiramisu
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
Laita leivinpaperi pienen irtopohjavuoan väliin (halk. 20-22 cm) ja leikkaa ylimääräinen paperi pois.
Murenna keksit. Sekoita keksinmurujen joukkoon sulatettu margariini ja painele muruseos vuokaan.
Murenna keksit. Sekoita keksinmurujen joukkoon sulatettu margariini ja painele muruseos vuokaan.
Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä väh. 5-10min. Vaahdota kerma. Sekoita kermaan rahkat ja sokerit. Liuota vedestä puristetut liivatelehdet pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä, kaada haalea liivateliuos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.
Kaada täyte murupohjan päälle. Tasoita pinta ja peitä vuoka foliolla. Hyydytä jääkaapissa väh. 3-4 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele.
Kaada täyte murupohjan päälle. Tasoita pinta ja peitä vuoka foliolla. Hyydytä jääkaapissa väh. 3-4 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti