perjantai 15. huhtikuuta 2011

Tiramisurahkakakku


Uunnavuonna syötiin tämmöstä kakkua. Oon tehny tätä muistakin Valion maustetuista rahkoista (valkosuklaa-lime, kuningatar jne.) Oon käyttäny joskus pohjassa esim Dominokeksejä, ku alkanu jo nuo kaurakeksipohjat kyllästyttämään. Tästä tulee tosi ohut kakku niin pitäisi muistaa tehdä tämä aina pienimpään mahdolliseen irtopohjavuokaan.

Ja sitte ohjetta:

TIRAMISURAHKAKAKKU

Pohja:
150 g kaurakeksejä
75 g margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
2 tlk (á 200 g) Valion maustettua rahkaa Tiramisu
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Laita leivinpaperi pienen irtopohjavuoan väliin (halk. 20-22 cm) ja leikkaa ylimääräinen paperi pois.

Murenna keksit. Sekoita keksinmurujen joukkoon sulatettu margariini ja painele muruseos vuokaan.

Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä väh. 5-10min. Vaahdota kerma. Sekoita kermaan rahkat ja sokerit. Liuota vedestä puristetut liivatelehdet pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä, kaada haalea liivateliuos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen.

Kaada täyte murupohjan päälle. Tasoita pinta ja peitä vuoka foliolla. Hyydytä jääkaapissa väh. 3-4 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti