keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Toinen rippivoikkari



Tässä molemmat rippijuhliin tehdyt voikkarit. Kumpikin menivät siis eri juhlapaikkoihin.


Iso kinkkuvoileipäkakku

40 viipaletta Vaasan isopaahto grahamia
4-5 dl kasvislientä

Täyte:
900 g kinkkusuikaleita
2 keltaista paprikaa
1 nippu persiljaa (jätä hieman koristeluun)
800 g (4x 200 g) Valio Eila laktoositon ranskankerma (crème fraîche)
1 tl mustapippuria

Kuorrutus:
400 g (2x200 g) Valio Viola kevyt maustamaton laktoositon tuorejuusto
1 ruohosipuliruukku
400 g (2x 200g) Valio Eila laktoositon ranskankerma (crème fraîche)

Koristelu:
Ohuen ohutta kinkkua (tässä muistaakseni Pouttu ohuen ohut savukinkku)
Keltaista ja punaista paprikaa
loput persiljat


Leikkaa leivistä reunat pois ja laita ne pussiin odottamaan ettei kovetu.

Silppua kinkkusuikaleet, paprikat ja persilja pieneksi silpuksi. Sekoita joukkoon ranskankermat. Rouhi joukkoon mustapippuria. (Tarkista maku.)

Keitä kattilassa 5 dl vettä ja liuota siihen kasvisliemikuutio.

Aloita kakun kokoaminen. Levitä tarjottimelle 8 paahtoleipäviipaletta. Yhdessä kerroksessa siis 8 leipää.

Kostuta viipaleet kevyesti kasvisliemellä (varsinkin reunat).

Levitä täytettä leipäviipaleille. Kakkuun tulee 4 väliä, eli jaa aluksi täyte suunnilleen neljään osaan. Jatka laittamalla aina täytteen päälle uusi kerros leipiä, kostuta ja levitä täyte.

Kostuta vielä ylin kerros leipää. Sekoita päällistä varten tuorejuustot ja ranskankermat kunnolla sekaisin. Tuorejuusto kannattaa ottaa huoneenlämpöön n. 15 min ennen päällisen tekemistä, että ehtii hieman pehmetä.

Kuorruta kakku tuorejuusto-ranskankermaseoksella. Tähän kakkuun pursotin vähän päälle tuota kuorrutusta. Koristele haluamallasi tavalla.

sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Rippijuhlavoikkari



Muutama Tupperwaren kakkukupu :)
Postailen nyt heinäkuun lopussa tehtyjä rippijuhla-voileipäkakkuja. Jäänyt näköjään postaamatta aikaisemmin. Tässä ensimmäinen. Laitan taas ohjeen, vaikka se on jo miljoonaan kertaan täällä blogissa. Mutta nyt siis tein pyynnöstä pelkästä grahampaahdosta.

Iso kinkkuvoileipäkakku

40 viipaletta Vaasan isopaahto grahamia
4-5 dl kasvislientä

Täyte:
900 g kinkkusuikaleita
2 keltaista paprikaa
1 nippu persiljaa (jätä hieman koristeluun)
800 g (4x 200 g) Valio Eila laktoositon ranskankerma (crème fraîche)
1 tl mustapippuria

Kuorrutus:
400 g (2x200 g) Valio Viola kevyt maustamaton laktoositon tuorejuusto
1 ruohosipuliruukku
400 g (2x 200g) Valio Eila laktoositon ranskankerma (crème fraîche)

Koristelu:
Ohuen ohutta kinkkua (tässä muistaakseni Pouttu ohuen ohut savukinkku)
Pippurikinkku (Rainbow ohut pippurikinkku)
Keltaista ja punaista paprikaa
loput persiljat


Leikkaa leivistä reunat pois ja laita ne pussiin odottamaan ettei kovetu.

Silppua kinkkusuikaleet, paprikat ja persilja pieneksi silpuksi. Sekoita joukkoon ranskankermat. Rouhi joukkoon mustapippuria. (Tarkista maku.)

Keitä kattilassa 5 dl vettä ja liuota siihen kasvisliemikuutio.

Aloita kakun kokoaminen. Levitä tarjottimelle 8 paahtoleipäviipaletta. Yhdessä kerroksessa siis 8 leipää.

Kostuta viipaleet kevyesti kasvisliemellä (varsinkin reunat).

Levitä täytettä leipäviipaleille. Kakkuun tulee 4 väliä, eli jaa aluksi täyte suunnilleen neljään osaan. Jatka laittamalla aina täytteen päälle uusi kerros leipiä, kostuta ja levitä täyte.

Kostuta vielä ylin kerros leipää. Sekoita päällistä varten tuorejuustot ja ranskankermat kunnolla sekaisin. Tuorejuusto kannattaa ottaa huoneenlämpöön n. 15 min ennen päällisen tekemistä, että ehtii hieman pehmetä.

Kuorruta kakku tuorejuusto-ranskankermaseoksella. Tähän kakkuun pursotin reunoille ja vähän päällekin tuota kuorrutusta. Koristele haluamallasi tavalla.

keskiviikko 22. elokuuta 2012

Superpika mansikkakakkunen


Erittäin nopealla aikataululla tehty pieni mansikkakakku. Kääretorttupohjasta väsätty. En jaksanut enää laittaa mansikoita pakasterasioihin, niin ajattelin, josko olisi kivempi tehdä lopuista mansikoista täytekakku. Iskin sitten joka väliin ja päälle kunnon kerroksen mansikkaviipaleita. Kostutusta en muista mitä se oli, mutta välissä siis mansikkahillo, mansikkaviipaleet ja Flora vispi. Pursotukset Flora Vispiä.

maanantai 20. elokuuta 2012

Ruusuritarikunnan suklaakakkua taas


Tätä tein tilauksesta. Koristelu meni kiireessä vähän pieleen, mutta jospa maku edes oli kohdillaan. Eli koristeena suklaarouhe, Namelli minttusuklaapallot ja sokerihelmiä. Ohje löytyy TÄÄLTÄ.

lauantai 18. elokuuta 2012

Ruusuritarikunnan suklaakakku kutsuille

Tämä Ruusuritarikunnan suklaakakku oli kahvipöydässä Swipe-kutsuilla. Ohje löytyy TÄÄLTÄ. Päällä suklaarouhetta, sokerihelmiä, pieniä sokerimassakukkia.

torstai 16. elokuuta 2012

Kolmen suklaan juustokakku

Tämän kakun tein pojan synttäreille. Halusin kokeilla jotain uutta, ja kaivelin netistä jonkun ohjeen. Pieniä muutoksia saatoin tehdä, joten ohje tässä niin kuin itse tein. Sen verran kovatöinen kakku oli, että ois kannattanut hommata joku apukokiksi. Meni tosi kauan kun sulatteli kolmessa eri kipossa suklaata ja teki erivärisiä kerroksia. Mut vaivan palkaksi sai aikas hyvää kaakkua. Joskus voisi kokeilla tehdä kakun niin, että laittaa vähemmän liivatteita. Varsinkin tumma suklaa-kerros oli aika kiinteä.

Kolmen suklaan juustokakku

Keksipohja:
16 kpl Tuplaunelma Vanilja-toffee Dominokeksejä täytteineen
n. 50g sulatatettua margariinia

Täyte:
9 liivatelehteä + 1 dl vettä
3 x 130 g Panda suklaata (valko- , maito-, ja tummaa suklaata)
½ dl sokeria
2 prk (5 dl) Flora Vispiä
2 prk (400 g) maustamatonta tuorejuustoa

Murskaa keksit ja sekoita sulatetun margariinin kanssa tasaiseksi. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (halk. 26 cm, kun tulee korkea kakku) ja tasoita keksiseos vuoan pohjalle. Laita vuoka täytteiden valmistamisen ajaksi kylmään.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 10 minuutiksi.
Vatkaa Flora Vispi kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta sokerilla.
Sulata suklaat kolmessa eri kulhossa. Jaa tuorejuusto tasan kolmeen osaan (itse punnitsin keittiövaakalla, grammantarkkaa hommaa :) ). Sekoita jokaiseen suklaasulaan oma osansa. Liuota kolme liivatetta n. 1/3 desiin kiehuvaa vettä. Kaada ohuena nauhana liivateseos tummasuklaa-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Tee samoin myös muille suklaaseoksille. Lisää 1/3 kermavaahdosta jokaiseen suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada täytteet vuokaan kerroksittain. Selkeiden raitojen aikaansaamiseksi kannattaa kakkua pitää jääkaapissa n. 5 min kerrosten lisäämisen välillä. Hyydytä kakkua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

tiistai 14. elokuuta 2012

Hello Kitty täytekakku


Pikkusiskoni täytti 6 vuotta, ja 14-vuotias pikkusiskoni teki Hello Kitty kakun hänelle minun opastuksellani. Eli kakku kokonaan pikkusiskoni käsialaa. Hello Kitty kuva tehty sokerimassasta ja osittain marsipaanista. Karkit Pandan suklaasydän-pussista. Kermana Flora Vispi ja Flora kuohu.