torstai 16. elokuuta 2012

Kolmen suklaan juustokakku

Tämän kakun tein pojan synttäreille. Halusin kokeilla jotain uutta, ja kaivelin netistä jonkun ohjeen. Pieniä muutoksia saatoin tehdä, joten ohje tässä niin kuin itse tein. Sen verran kovatöinen kakku oli, että ois kannattanut hommata joku apukokiksi. Meni tosi kauan kun sulatteli kolmessa eri kipossa suklaata ja teki erivärisiä kerroksia. Mut vaivan palkaksi sai aikas hyvää kaakkua. Joskus voisi kokeilla tehdä kakun niin, että laittaa vähemmän liivatteita. Varsinkin tumma suklaa-kerros oli aika kiinteä.

Kolmen suklaan juustokakku

Keksipohja:
16 kpl Tuplaunelma Vanilja-toffee Dominokeksejä täytteineen
n. 50g sulatatettua margariinia

Täyte:
9 liivatelehteä + 1 dl vettä
3 x 130 g Panda suklaata (valko- , maito-, ja tummaa suklaata)
½ dl sokeria
2 prk (5 dl) Flora Vispiä
2 prk (400 g) maustamatonta tuorejuustoa

Murskaa keksit ja sekoita sulatetun margariinin kanssa tasaiseksi. Peitä irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (halk. 26 cm, kun tulee korkea kakku) ja tasoita keksiseos vuoan pohjalle. Laita vuoka täytteiden valmistamisen ajaksi kylmään.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 10 minuutiksi.
Vatkaa Flora Vispi kuohkeaksi vaahdoksi. Mausta sokerilla.
Sulata suklaat kolmessa eri kulhossa. Jaa tuorejuusto tasan kolmeen osaan (itse punnitsin keittiövaakalla, grammantarkkaa hommaa :) ). Sekoita jokaiseen suklaasulaan oma osansa. Liuota kolme liivatetta n. 1/3 desiin kiehuvaa vettä. Kaada ohuena nauhana liivateseos tummasuklaa-tuorejuustoseokseen koko ajan sekoittaen. Tee samoin myös muille suklaaseoksille. Lisää 1/3 kermavaahdosta jokaiseen suklaaseokseen ja sekoita tasaiseksi. Kaada täytteet vuokaan kerroksittain. Selkeiden raitojen aikaansaamiseksi kannattaa kakkua pitää jääkaapissa n. 5 min kerrosten lisäämisen välillä. Hyydytä kakkua jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti