keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Toinen rippivoikkari



Tässä molemmat rippijuhliin tehdyt voikkarit. Kumpikin menivät siis eri juhlapaikkoihin.


Iso kinkkuvoileipäkakku

40 viipaletta Vaasan isopaahto grahamia
4-5 dl kasvislientä

Täyte:
900 g kinkkusuikaleita
2 keltaista paprikaa
1 nippu persiljaa (jätä hieman koristeluun)
800 g (4x 200 g) Valio Eila laktoositon ranskankerma (crème fraîche)
1 tl mustapippuria

Kuorrutus:
400 g (2x200 g) Valio Viola kevyt maustamaton laktoositon tuorejuusto
1 ruohosipuliruukku
400 g (2x 200g) Valio Eila laktoositon ranskankerma (crème fraîche)

Koristelu:
Ohuen ohutta kinkkua (tässä muistaakseni Pouttu ohuen ohut savukinkku)
Keltaista ja punaista paprikaa
loput persiljat


Leikkaa leivistä reunat pois ja laita ne pussiin odottamaan ettei kovetu.

Silppua kinkkusuikaleet, paprikat ja persilja pieneksi silpuksi. Sekoita joukkoon ranskankermat. Rouhi joukkoon mustapippuria. (Tarkista maku.)

Keitä kattilassa 5 dl vettä ja liuota siihen kasvisliemikuutio.

Aloita kakun kokoaminen. Levitä tarjottimelle 8 paahtoleipäviipaletta. Yhdessä kerroksessa siis 8 leipää.

Kostuta viipaleet kevyesti kasvisliemellä (varsinkin reunat).

Levitä täytettä leipäviipaleille. Kakkuun tulee 4 väliä, eli jaa aluksi täyte suunnilleen neljään osaan. Jatka laittamalla aina täytteen päälle uusi kerros leipiä, kostuta ja levitä täyte.

Kostuta vielä ylin kerros leipää. Sekoita päällistä varten tuorejuustot ja ranskankermat kunnolla sekaisin. Tuorejuusto kannattaa ottaa huoneenlämpöön n. 15 min ennen päällisen tekemistä, että ehtii hieman pehmetä.

Kuorruta kakku tuorejuusto-ranskankermaseoksella. Tähän kakkuun pursotin vähän päälle tuota kuorrutusta. Koristele haluamallasi tavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti