tiistai 18. lokakuuta 2011

Kanelinen suklaapiirakka



Olen joskus bongannut tämän piirakan ohjeen Herkkusuut-blogista, mutta en muista millä nimellä se siellä oli. Olen varmaanki muokannu jotenki tätä ohjetta alkuperäisestä.


Kanelinen suklaapiirakka

Pohja:
200 g margariinia
3 munaa
3 3/4 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
1/4 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl vaniljasokeria
2 ½ rkl kaakaota
2 dl maitoa tai kylmää kahvia

Kuorrutus:
50 g margariinia
1 keltuainen
n. 400 g tomusokeria
1 ½ rkl kaakaota
1 tl kanelia
2 rkl kahvia

Pohjan valmistus:
Sulata margariini. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen margariinisulan ja maidon tai kahvin kanssa, sekoita varovasti tasaiseksi. Paista 200 asteessa kypsäksi, n. 15-20 min.

Kuorrutuksen valmistus:
Sulata margariini. Lisää muut aineet joukkoon ja vatkaa sekaisin. Lisää kahvin määrää jos haluat kuorrutuksesta notkeampaa, ja lisää tomusokeria jos haluat siitä paksumpaa.
Levitä kuorrutus jäähtyneen piirakan päälle, ripottele vielä päälle esim. suklaaströsseleitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti