sunnuntai 4. joulukuuta 2011

Joulukalenterin 4. luukku: Kentakilainen kakku



Tein kaksi Kentakilaista kakkua, joita meillä on perinteisesti aina jouluna ja joissakin juhlissa myös. Kuvanottohetkellä kakut ovat juuri kuorrutettuja. Melkein samalla vaivalla tulee kaksi kakkua, kun kaksinkertaistaa taikinan ja kuorrutuksen ainekset. Kuorrutuksen levittäminen on joskus vähän tuskastuttavaa, mutta vaivan palkaksi saa ihanan makuista kakkua! Tomusokeria kannattaa varata enemmän, en nytkään mitannut minkä verran sitä oikeasti meni.

Kentakilainen kakku 

150 g margariinia
3 dl sokeria
2 munaa
4½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1½ dl kermamaitoa
1 dl rouhittua mantelia tai mantelijauhetta 

Kuorrutus

3/4 dl kuohukermaa
75 g margariinia
1,5 rkl fariinisokeria
n. 300 g tomusokeria (voi tarvita enemmän)

Vaahdota pehmeä rasva sokerin kanssa vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan vuorotellen kermamaidon ja mantelirouheen/jauheen kanssa. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka ja laita taikina siihen. Paista 175 asteessa n. 50-60 min.

Kuorrutuksen valmistaminen:

Sulata rasva, lisää kerma ja kiehauta. Lisää fariinisokeri. Seos kaadetaan tomusokerin päälle ja vatkataan sekaisin. Levitä jäähtyneen kakun päälle. Jos kuorrute on liian löysää, ja valuu vaan kakun päältä pois, lisää tomusokeria. Anna kuorrutetun kakun jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti