sunnuntai 18. joulukuuta 2011

Joulukalenterin 18. luukku: Appelsiini-suklaakakku



Appelsiini-suklaakakku

250 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
4 pientä / 3 isoa kananmunaa
2,5 tl leivinjauhetta
2,5 tl vanilliinisokeria
3,75 dl vehnäjauhoja
1-1,5 dl tummaa suklaata
1 appelsiinin raastettu kuori
reilu 0,5 dl appelsiinin mehua

Pese appelsiini hyvin ja raasta sen kuori hienoksi raasteeksi (kuoren oranssi osa). Purista appelsiinista mehu sitruspusertimella. Pilko suklaa veitsellä palasiksi. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva sokerin kanssa, vatkaa kananmunat yksitellen vaahtoon. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää varovasti sekoittaen taikinaan suklaakuutiot, appelsiinin mehu ja kuoriraaste. Voitele ja korppujauhota rengaskakkuvuoka ja laita taikina vuokaan. Paista 175 asteessa 50-60 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti