keskiviikko 21. joulukuuta 2011

Joulukalenterin 21. luukku: Tuhdimpi hedelmäkakku




















Toinen hedelmäkakku tälle joululle, mutta tämänkin annan lahjaksi. Laitan saman ohjeen uudestaan, koska tähän kakkuun tuli hieman eri aineet kun siihen ensimmäiseen. 

Hedelmäkakku


200 g margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
65 g kakkutäytettä tai hedelmäsekoitusta
65 g sukaattia
80 g mantelirouhetta
1 dl rusinoita
15 säilöttyä kirsikkaa paloiteltuna
2-3 rkl sitruuna- tai appelsiinimehua

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet, hedelmänpalat ja mantelirouhe keskenään ja lisää ne rasva-sokeri-munavaahtoon. Lisää mehu viimeiseksi ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun rengaskakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 min. 

Hedelmäkakku vain paranee vanhetessaan, voit siis leipoa sen hyvissä ajoin ennen joulua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti