tiistai 19. huhtikuuta 2011

Valkosuklaa-Daimkakku


VALKOSUKLAA-DAIMKAKKU

Pohja:
200 g tummia täytekeksejä (esim Domino)
n. 60 g margariinia sulatettuna

Täyte:
1 prk Flora Vispiä (2,5 dl)
1 levy Pandan valkosuklaata (130 g)
1 prk Sunnuntai vanilja rahkavalmistetta (200 g)
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
1,5 isoa Daim-patukkaa


Valmista pohja: 
Laita irtopohjavuoan (halk. n. 22-24 cm) reunan ja pohjan väliin leivinpaperi.
Rouhi keksit täytteineen murusiksi. Sulata rasva ja sekoita se keksinmuruihin. 
Painele seos irtopohjavuokaan. 

Valmista täyte:
Rouhi Daim patukat pieniksi palasiksi. Ota rahkavalmiste huoneenlämpöön. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 10 minuutiksi.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää joukkoon rahkavalmiste hyvin sekoittaen. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja Daim-murut.

Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna  jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana kokoajan sekoittaen. Kaada täyte murupohjan päälle, peitä vuoka foliolla, anna hyytyä 2-4 h tai yön yli. Irrota kakku vuoasta veitsen avulla ja nosta tarjoilualustalle. Koristele.

Ohje alunperin Hellapoliisin sivuilta ja oon sitä jonku verran muokkaillu tai tarkentanu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti