Nina Lincolnin suklaakakku
Pohja:
150 g piparkakkuja
1 dl voisulaa
Täyte:
200 g tummaa suklaata
200 g appelsiinituorejuustoa
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
1 prk Flora Vispiä (2,5 dl)
Murskaa piparit. Sulata voi ja sekoita se piparkakkumurskaan. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan väliin (halk. n. 24 cm) ja leikkaa ylimääräinen paperi pois reunoilta. Painele piparimuru-voiseos vuoan pohjalle.
Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Sulata suklaa vesihauteessa, jäähdytä hieman.
Pehmennä tuorejuusto ja ½ dl sokeria erillisessä kulhossa. Lisää vaniljasokeri ja keltuaiset hyvin vatkaten. (Lisää myös 100 g pähkinärouhetta halutessasi.)
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi lopun sokerin kanssa. Vaahdota kerma hyvin pehmeäksi erillisessä kulhossa. Lisää tuorejuustomassaan ensin sulatettu suklaa, valkuaisvaahto ja lopuksi varovasti käännellen kermavaahto.
Kaada täyte vuokaan piparipohjan päälle. Peitä vuoka foliolla ja pakasta vähintään yöksi. Kakku säilyy pakasteessa viikkoja. Nosta kakku huoneenlämpöön n. 20-30 min ennen tarjoilua. Irrota kakku vuoasta kuumaan veteen kastetulla veitsellä. Koristele suklaalla.
Ohje muutaman vuoden takaisesta Kodin Kuvalehdestä. Tämä on ihan parasta!
Tätä syötiin muistaakseni itsenäisyyspäivänä ja koristelu sen mukainen, eli Suomi! <3
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti