torstai 14. huhtikuuta 2011

Kinkkuvoileipäkakku


Tämä meni johonki akkojen mökkiviikonloppuun evääksi, ne tais juhlistaa samalla jonku ikääntymistä. :) Ens kerralla saatan hieman pienennellä tuota ohojetta, ku tuli niin korkea ettei mahtunu kupu päälle, mutta tässäpä ohje miten oon tehny tätä.

Ohje on kirjasta "Perheen ruokavuosi" ja sen nimi oli siinä "Mehevä kalkkuna-paprikarulla" mutta oon muokannu ja muutellu ohjetta niin paljo että ei muistuta alkuperästä enää kovinkaa paljo. 


Kinkkuvoileipäkakku 

40 kpl grahampaahtoleipää
5 dl kasvislientä

Täyte:
500 g kinkkusuikaleita
2 isoa / 3 pienempää keltaista paprikaa
1 ruukku persiljaa
5 tlk (á 150 g) ranskankermaa
mustapippuria

Päälle:
2 rs (á 200 g) ruohosipulituorejuustoa
2 tlk (á 150 g) ranskankermaa

Koristeluun:
herneenversoja
kinkkua (tässä Atrian Ohuen ohutta keittokinkkua)
paprikaa

Leikkaa leivistä reunat pois ja laita pussiin odottamaan ettei kovetu.

Silppua kinkkusuikaleet, paprikat ja persilja pieneksi silpuksi. Sekoita joukkoon ranskankermat. Rouhi joukkoon mustapippuria. (tarkista maku)

Keitä kattilassa 5dl vettä ja liuota siihen kasvisliemikuutio.

Aloita kakun kokoaminen isolle kanttiselle tarjottimelle. Levitä tarjottimelle leivät 2 x 4 leipäviipaleen suorakaiteeksi. Yhdessä kerroksessa siis 8 leipää.

Kostuta viipaleet kevyesti kasvisliemellä (varsinkin reunat).

Levitä täytettä leipäviipaleille. Kakkuun tulee 4 väliä, eli jaa aluksi täyte suunnilleen neljään osaan. Jatka laittamalla aina täytteen päälle uusi kerros leipiä, kostuta ja levitä täyte.

Kostuta vielä ylin kerros leipää. Sekoita päällistä varten tuorejuustot ja ranskankermat kunnolla sekaisin. Tuorejuusto kannattaa ottaa huoneenlämpöön n. 15 min ennen päällisen tekemistä, että ehtii hieman pehmetä.

Kuorruta kakku tuorejuusto-ranskankermaseoksella. Koristele.

Käytän kakun teossa Valion ruohosipulituorejuustoa ja ranskankermaa (Crème Fraîche). Tuo ranskankerma on sellaista sakeahkoa, kermaviilin tyyppistä hapatettua kermaa, jugurttipurkin näköisessä purkissa. Oon kokeillu muun merkkisiäkin tuorejuustoja ja ranskankermoja, nekin käy mutta Valiot on selkeästi eri kvaliteettia :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti