maanantai 10. joulukuuta 2012

Appelsiini-suklaakakku

Appelsiini-suklaakakku

250 g voita tai margariinia
2,5 dl sokeria
4 pientä / 3 isoa kananmunaa
2,5 tl leivinjauhetta
2,5 tl vanilliinisokeria
3,75 dl vehnäjauhoja
1-1,5 dl tummaa suklaata
1 appelsiinin raastettu kuori
reilu 0,5 dl appelsiinin mehua

Pese appelsiini hyvin ja raasta sen kuori hienoksi raasteeksi (kuoren oranssi osa). Purista appelsiinista mehu sitruspusertimella. Pilko suklaa veitsellä palasiksi. Vatkaa huoneenlämpöinen rasva sokerin kanssa, vatkaa kananmunat yksitellen vaahtoon. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää varovasti sekoittaen taikinaan suklaakuutiot, appelsiinin mehu ja kuoriraaste. Voitele ja korppujauhota rengaskakkuvuoka ja laita taikina vuokaan. Paista 175 asteessa 50-60 min.

Tein tähän sitte vielä kuorrutuksen:

1 dl kuohukermaa
2 dl sokeria
170 g taloussuklaata

Kiehauta kattilassa kerma ja sokeri. Lisää suklaa palasina ja sekoita vähäisellä lämmöllä kokoajan kunnes sakenee ja tippa hyytyy kylmään veteen. Kaada kuorrutusta jäähtyneen kakun päälle ja anna valua reunoille, varo liikaa sliippaamista, koska jähmettyy nopeaa ja tulee sitten rumaa jälkeä. Anna jähmettyä jääkaapissa esim. pari tuntia.
Kuorrutus onnistuu parhaiten ihan oikeasta kuohukermasta (oranssi purkki) ja Fazerin taloussuklaasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti