lauantai 21. toukokuuta 2011

Pääsiäisen rätkänmunakakku

Koristeet sulatettua tummaa suklaata ja Leaf suklaarakeita.

"RÄTKÄNMUNAKAKKU" eli VALKOSUKLAA-GEISHAKAKKU

Pohja:
1 ½ pötköä Vanilja-Toffee Dominokeksejä
60 g margariinia sulatettuna

Täyte:
6 liivatelehteä
2 prk (5 dl) Flora Vispiä
2 kananmunaa
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 levy Pandan valkosuklaata (130 g)
1 levy Geisha Dreamy Caramel suklaata (120 g)

Valmista pohja:
Avaa irtopohjaisen vuoan reunus, laita leivinpaperiarkki kakkuvuoan pohjalle, sulje reunus ja leikkaa ylimääräinen paperi pois vuoan ulkopuolelta. Tee kakku halk. 26cm irtopohjavuokaan, koska kakusta tulee tosi korkea.

Jauha keksit täytteineen esim. monitoimikoneessa. Sulata margariini ja sekoita se keksinmuruihin. Painele keksimuru-margariiniseos vuoan pohjalle ja jätä odottamaan.

Valmista täyte:
Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 10 minuutiksi. Sulata suklaat eri astioissa vesihauteessa tai mikrossa. Vaahdota Flora Vispi. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahdot keskenään ja mausta vaniljalla. Kuumenna ½ dl vettä kiehuvaksi ja liuota kylmästä vedestä puristetut liivatteet siihen. Lisää liivateseos täytteen sekaan hyvin sekoittaen. Jaa täyteseos kahteen osaan. Lisää toisen joukkoon sulatettu valkosuklaa, toiseen sulatettu Geisha-suklaa. Kaada täytteet varovasti päällekäin vuokaan keksimurupohjan päälle. Hyydytä jääkaapissa mieluiten yön yli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti