Tällä ohjeella on helppo ja nopea valmistaa mehevää ja uskomattoman hyvää suklaapiirakkaa.
Helppo suklaapiirakka
Pohja:
200 g voita tai margariinia
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl suolaa
2,5 dl vettä
Sulata rasva kattilassa, lisää joukkoon muut ainekset, kiehauta. Anna hiukan jäähtyä.
5,5 dl vehnäjauhoja
4,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl soodaa
Sekoita ylläolevat aineet keskenään ja lisää nesteeseen.
1 dl maustamatonta jugurttia
2 kananmunaa
Riko pienessä kipossa kananmunien rakenne rikki ja lisää ne jugurtin kanssa taikinaan. Sekoita varovasti tasaiseksi taikinaksi.
Levitä taikina n. 30x40 cm pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa n. 25 min.
Valmista kuorrute piirakan paistuttua. Levitä jäähtyneen piirakan päälle.
Tumma kuorrutus:
1 dl vahvaa kahvia
1 dl sulatettua margariinia
8 dl tomusokeria
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
Kuorrutusta tuli tällä ohjeella enemmän kuin tarpeeksi, ohjetta vois hieman pienentää. Esim. kahvia voisi laittaa ½ dl, niin tomusokeriakaan ei tarvitsisi laittaa noin paljon.
Testaan joskus vielä vaalean kuorrutteen tähän piirakkaan ja julkaisen sen sitten, jos siitä tulee salonkikelpoista.
Ohje Kinuskikissan sivuilta, Kinuskileipomot-puolelta, missä kotileipureiden omia reseptejä. Muokkailin ohjetta hieman.
Aivan huippuja kuvia!!
VastaaPoista