torstai 5. heinäkuuta 2012

Mokkapalat


Tämä on nykyään mun suosikki-mokkapalaresepti. Ohje kirjasta Sirpa Talka: Perheen ruokavuosi. (Muuntelin hieman ohjetta.)

Mokkapalat

5 dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
4 munaa
3 dl sokeriaaa
2 dl maitoa / kahvia
200 g margariinia sulatettuna

Kuorrutus:
n. 400 g tomusokeria
50 g margariinia sulatettuna
½ dl vahvaa kahvia
3 rkl kaakaojauhetta

Koristeluun nonparelleja tms.

Mittaa kuiva-aineet kulhoon. Vaahdota toisessa kulhossa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi kuiva-aineet muna-sokerivaahtoon. Lisää joukkoon maito/kahvi ja rasva. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita syvän pellin päälle leivinpaperi ja kaada taikina sen päälle. Kypsennä piirakkaa uunin keskitasolla 200 asteessa n. 25 min. Anna levyn jäähtyä.

Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä seos jäähtyneelle mokkapalalevylle. Sirottele päälle nonparelleja tai koristele palat muutoin vuodenaikaan tai tilanteeseen sopivasti. (Laitoin tähän jotakin karamellirakeita, joita löysin Prisman leivontahyllystä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti