keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Porkkanapiirakka


Porkkanapiirakka 

4 munaa 
3 dl sokeria 
4 tl leivinjauhetta 
4 tl kanelia 
2 tl vaniljasokeria 
4 dl vehnäjauhoja 
6 dl porkkanaraastetta 
2 dl öljyä 

Kuorrutus: 
50 g pehmeää margariinia 
100 g pehmeää, levittyvää sulatejuustoa (esim. Olympia) 
3,5 dl tomusokeria 
2 tl vanilliinisokeria 

Koristeluun nonparelleja, strösseleitä tms. 

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne munavaahtoon. Kääntele porkkanaraaste ja öljy varovasti taikinaan. Kaada taikina leivinpaperin päälle syvälle uunipellille. Paista n. 20 minuuttia uunin keskitasolla. 

Kumoa paistunut piirakkalevy leivinpaperin päälle pöydälle. Anna jäähtyä. Valmista kuorrutus: Vatkaa sähkövatkaimella pehmeä margariini, sulatejuusto ja sokerit keskenään tasaiseksi. Levitä piirakan päälle ja ripottele päälle esim. strösseleitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti