maanantai 9. huhtikuuta 2012

Täytekakku hiihtäjälle




















Synttärikakku hiihtoa harrastavalle miehelleni. Hiihtäjäsiluetti tehty marsipaanista, joka värjätty mustalla pastavärillä. Nuo sauvat ym. oli aika haasteellisia, siksi niistä tulikin noin vänkkyröitä. Meinasin heittää tämän hiihtäjäkoristeen menemään, mutta ei ollut muutakaan kakunkoristetta niin oli sitten pakko laittaa tuo.

Tässä oli täytteenä Appelsiini-suklaamoussea.

Appelsiini-suklaamousse

1 prk (2,5 dl) Flora Vispiä
1 prk (200 g) Viola appelsiinituorejuustoa
½ dl appelsiinimarmeladia paseerattuna
100 g tummaa suklaata sulatettuna

Ota tuorejuusto huoneenlämpöön ennen kuin alat valmistamaan täytettä. Jos se on jääkaappikylmää, suklaa voi mennä kokkareiseksi. Vatkaa Flora Vispi jämäkälle vaahdolle. Sulata suklaa esim. mikrossa ja anna sen jäähtyä hiukan. Sekoita appelsiinituorejuusto ja suklaa ensin keskenään ja lisää se vaahdon joukkoon. Paseeraa appelsiinimarmeladi, eli vedä siivilän läpi seokseen, jotta siihen ei mene appelsiininkuoripaloja. Sekoita mousse hyvin sekaisin. Moussen voi antaa olla n. 15 min tekeytymässä jääkaapissa, niin se hiukan jämäköityy.

Moussen ohje alunperin TaikinaTaivas-blogista, mutta olen hieman muokannut sitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti