perjantai 30. maaliskuuta 2012

Tiikerikuppikakut



Tiikerikuppikakut

(15 isoa kuppikakkua)

200 g margariinia
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl maitoa tai kahvia
½ pussia (n. 1 dl) Marianne Crush-karamellirouhetta

Suklaamoussekuorrutus:
100 g tummaa suklaata
1 prk (2,5 dl) Flora Vispiä

Pinnalle:
½ pussia (n. 1 dl) Marianne Crush-karamellirouhetta

Vaahdota pehmeä rasva, sokeri ja vanilliinisokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon ja lisää joukkoon kaakaojauhe siivilän läpi, maito/kahvi ja karamellirouhe. 

Laita muffinivuokien pohjalle kerros vaaleaa taikinaa, sen päälle tummaa taikinaa ja lopuksi vielä kerros vaaleaa taikinaa. Nostele taikinaa esimerkiksi veitsen kärjellä, jotta kerrokset hieman sekoittuvat. 
Paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 20 minuuttia. 

Kuorrutuksen valmistaminen:
Sulata suklaa miedolla lämmöllä esim. mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kaada suklaa vaahdon joukkoon ja sekoittele varovasti.

Pursottele tai levitä kuorrutusta jäähtyneiden muffinin päälle, ripottele pinnalle Marianne Crushia.

Tiikerikuppikakut kannattaa tehdä Amerikan muffinivuokiin. 

Ohje alunperin Ruoka Pirkasta, mukailtu vähäsen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti