maanantai 5. syyskuuta 2011

Kääretorttu

Kuvaa ei valitettavasti ole tähän hätään, mutta laitan nyt kuitenki ohjeen millä teen kääretortun.

Kääretorttu

4 munaa
2 dl sokeria
1 dl perunajauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta

Väliin hilloa tms.

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne varovasti käännellen muna-sokerivaahtoon. Paista 225 asteessa 7-8 min.

Kumoa paistettu kääretorttulevy sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä hetken ja levitä hillo. Kääri tiukaksi rullaksi leivinpaperin avulla.

Gluteenittoman kääretortun voi tehdä pelkistä perunajauhoista, eli perunajauhoja 2 dl ja ei ollenkaan vehnäjauhoja.


Tässäpä vielä yksi hyvä kääretortun täyte...

Appelsiinituorejuustotäyte kääretorttuun

2 dl kuohukermaa
200 g appelsiinituorejuustoa
3 rkl appelsiinimehua
2 rkl sokeria
2 tl vanilliinisokeria

Vaahdota kerma. Sekoita kermavaahtoon tuorejuusto, mehu ja sokerit. Levitä JÄÄHTYNEELLE kääretorttulevylle. Rullaa torttu tiukasti leivinpaperin avulla. Laita heti jääkaappiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti