keskiviikko 28. marraskuuta 2012

John Deere-täytekakku


Myös 22-vuotias pikkuveljeni halusi syntymäpäiväkseen Jontikkakakun. Jontikka marsipaanista. Testailin uusia pursotustyylejä. Tässä kakussa ihan perus mansikkainen sisälmys.

sunnuntai 25. marraskuuta 2012

Mutakakkua ja Flora Vanillaa

6-vuotiaan poikani synttäreillä oli tietenkin myös mutakakkua Flora Vanilla-vaahdon kanssa. Se on pojan ehdotonta herkkua :) Ohje TÄÄLLÄ.

torstai 22. marraskuuta 2012

Suklaacookiepalat

Synttärisankarimme herkkua on myös nämä suklaacookiespalat (mun mielestä ennemminkin suklaaviipalepikkuleivät), joten niitä oli myös synttäreillä pöydässä. Ohje TÄÄLLÄ.

maanantai 19. marraskuuta 2012

Tiikerikuppikakut

Taas näitä mun bravuurileivonnaisia. Tein näitäkin Väinön synttäreille, taisin tehdä ainakin 40 kpl kun juhlittiin kolmena päivänä :)

Nämä onnistuivat jo aika hyvin. Kuorrutusta tehdessä sulatettu suklaa menee joskus rakeiseksi kun lisää kerman joukkoon. Näihin tuli ihan samettinen tuo kuorrutus. En nyt laittanut mitään sörsseleitä tuohon koristeeksi, välillä näinkin. Ohje on täällä varmaan jo miljoonaan kertaan, joten TÄSSÄ linkki ohjeeseen.

perjantai 16. marraskuuta 2012

Myskihärkäkakku 6-vuotiaalle



Tämä on toinen 6-vuotiaamme synttäritäytekakuista. Toivoi kyllä kuollutta myskihärkää kakun päälle, mutta tein kuitenkin elävän :) Kakun välissä mansikkarahkaa.

tiistai 13. marraskuuta 2012

Jontikkakakku


Tätä traktorikakkua syötiin Väinön synttäreillä. Tein veljeni kakkuun lähes samanlaisen traktorikoristeen, siitä postaus myöhemmin. Tämän kakun välissä liian löröä mansikkarahkaa ja muutenki meni sen verran pieleen kaikki, et meinasin nakata seinään ja tehdä uuden. Mutta kakku maistui hyvälle, mikä ehkä on tärkeintä.

lauantai 10. marraskuuta 2012

Nina Lincolnin suklaakakku synttäreille

Tämä Nina Lincolnin suklaakakku oli 6-vuotiaan poikani synttärikahvipöydässä herkuteltavana. Koristeena värikkäitä suklaarakeita sikin sokin. Ohje löytyy TÄÄLTÄ.

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Vähän jo joulua...

Glögiä on juotu jo reilu kuukausi, ja ensimmäiset piparit leivottu toissa viikolla :)
Joulukalenteria en saa blogiin aikaiseksi tänä vuonna, mutta kyllä näitä joulupostauksia taitaa muutamia tänne tupsahtaa. Tein siis pikkusatsin Paraisten piparkakkuja, ohje TÄÄLLÄ.

sunnuntai 4. marraskuuta 2012

Iso Angry Birds kakku

4-vuotiaan synttäreitä jatkettiin tällä isommalla kakulla, koristeet samanmoiset kuin siinä pienemmässäkin kakussa. Kääretorttupohjista koottu, kostutus vedellä laimennetulla lemon-lime-limsalla, välissä Rainbow trooppista hilloa ja 200 g Valio vaniljarahkaa, n. 3½ dl Flora vispiä ja sokeria. Päällä Flora Vispi ja Flora Kuohu.

torstai 1. marraskuuta 2012

Angry Birds kakku 4-vuotiaalle


Meidän 4-vuotias halusi synttäreilleen Angry Birds-täytekakun.  Tein kääretorttupohjista muka pienen ja korkean kakun. Ei siitä kyllä pieni tullut, mutta saatiin kuitenkin syötyä. 

Kostutus vedellä laimennetulla lemon-lime limsalla. Välissä Rainbow trooppista hilloa sekä 200 g Valion vaniljarahkaa, 1 prk Flora Vispiä, ½ dl sokeria. Päällä Flora Vispi ja Flora Kuohu tuttuun tapaan. Koriste marsipaanista ja sokerimassasta. Kynttilät sankarin toiveesta.