lauantai 31. maaliskuuta 2012

Kinkkuvoileipäkakku





















Kerrankin tuli tehtyä tällainen pieni, tai siis normaalikokoinen voileipäkakku. Koristelukin tuntui tosi helpolta. Ohje löytyy TÄÄLTÄ.

perjantai 30. maaliskuuta 2012

Tiikerikuppikakut



Tiikerikuppikakut

(15 isoa kuppikakkua)

200 g margariinia
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
3 rkl maitoa tai kahvia
½ pussia (n. 1 dl) Marianne Crush-karamellirouhetta

Suklaamoussekuorrutus:
100 g tummaa suklaata
1 prk (2,5 dl) Flora Vispiä

Pinnalle:
½ pussia (n. 1 dl) Marianne Crush-karamellirouhetta

Vaahdota pehmeä rasva, sokeri ja vanilliinisokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Ota taikinasta 1/3 toiseen kulhoon ja lisää joukkoon kaakaojauhe siivilän läpi, maito/kahvi ja karamellirouhe. 

Laita muffinivuokien pohjalle kerros vaaleaa taikinaa, sen päälle tummaa taikinaa ja lopuksi vielä kerros vaaleaa taikinaa. Nostele taikinaa esimerkiksi veitsen kärjellä, jotta kerrokset hieman sekoittuvat. 
Paista 200 asteessa uunin alaosassa n. 20 minuuttia. 

Kuorrutuksen valmistaminen:
Sulata suklaa miedolla lämmöllä esim. mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hieman. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kaada suklaa vaahdon joukkoon ja sekoittele varovasti.

Pursottele tai levitä kuorrutusta jäähtyneiden muffinin päälle, ripottele pinnalle Marianne Crushia.

Tiikerikuppikakut kannattaa tehdä Amerikan muffinivuokiin. 

Ohje alunperin Ruoka Pirkasta, mukailtu vähäsen.

torstai 29. maaliskuuta 2012

Hääkakkuja telineessä





















Tällaisia hääkakkuja kuorrutin taannoin, kuva vaan seikkaili jossain useamman kuukauden. Kermana oli Flora Vispi + Flora Kuohu, muistaakseni toimi täydellisesti, eli sain kerman suht nopeaa sileäksi kakun pinnalle ja reunoille palettiveitsen avulla. Myöhemmin kakun päälle lisättiin neilikat ja kiehkuroiden päälle sokerihelmiä.