tiistai 26. heinäkuuta 2011

Heppakakku



5-vuotias pikkusisko toivoi kakun päälle "ruskian hepan kuva ja nii että se heppa ois aittauksessa..." jne.

Maasikkakaakkua


Monta vuotta on ollu mielessä hienoja visioita mansikkakakuista, ja sitte ku pitäs semmonen tehä nii ei minkäänlaista käsitystä että miten ne pitäs siihen päälle asetella...
Olokkoot!

Onnin karkkikakku


Taas yksi Onnin 1-vuotissynttärikakku.Tässä oli täytteenä Appelsiini-valkosuklaatäyte, jonka ohjeen oon joskus ottanu TaikinaTaivaasta. Ei sitä mansikkakakkuakaan aina maha suodata.
Päällä kaapista löytyneitä mellejä...

Appelsiini-valkosuklaatäyte

1 prk (2,5 dl) Flora Vispiä
1 prk (200 g) Valio Viola appelsiinituorejuustoa
½ dl appelsiinimarmeladia
100 g valkosuklaata

Ota tuorejuusto huoneenlämpöön pehmenemään.
Sulata valkosuklaa esim. mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä hiukan.
Vatkaa Flora Vispi jämäkälle vaahdolle. Sekoita appelsiinituorejuusto ja valkosuklaa ensin keskenään ja lisää se vaahdon joukkoon. Paseeraa appelsiinimarmeladi (eli vedä siivilän läpi) seokseen ja sekoita täyte hyvin sekaisin. Moussen voi antaa olla n. 15 min jääkaapissa tekeytymässä ennen kakun täyttöä, niin se hiukan jämäköityy.

Vanilja-mansikka-hyytelökakku


Vanilja-mansikka-hyytelökakku

Pohja:
165 g vaniljatäytekeksejä
60 g sulatettua rasvaa

Täyte:
1 prk (2,5 dl) Flora Vanillaa
200 g Sunnuntai Vanilja rahkavalmistetta
½ dl tomusokeria
5 liivatelehteä
½ dl sitruunamehua

Päälle:
400 g mansikoita
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
1 dl punaista mehua

Murskaa keksit ja sekoita ne sulaan rasvaan, painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, halk. 24-26 cm.

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen n. 10 minuutiksi.
Vaahdota Flora Vanilla. Vatkaa joukkoon vaniljarahka ja tomusokeri. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan sitruunamehuun. Sekoita liivateseos täytteeseen ja kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Anna hyytyä kakun jääkaapissa 2-3 tuntia. 
 
Soseuta mansikat tehosekoittimella, lisää joukkoon sokeri. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 10 min ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sulata liivatelehdet kiehuvaan mehuun. Sekoita liivateneste survottujen marjojen joukkoon ja nostele seos hyytyneen vaniljakerroksen päälle. Hyydytä kakkua vielä ainakin pari tuntia.

Onnin synttärisyömisiä tämäkin..